Скумрия на фурна „Ропотамо“

Дата: 28.03.2017
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Скумрия на фурна „Ропотамо“
 
Необходими продукти:
1,7 кг скумрия
150 г кромид лук
200 г моркови
800 г домати консерва
20 г захар (или 50 г мед)
50 мл олио
1 кг боб (сварен)
700 г сварен грах
600 г кисели краставички
5 г червен пипер
3 г чубрица
3 г риган
1-2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване на рибата
 

Начин на приготвяне:
1
Скумрията се почиства и се нарязва на порционни парчета. Осолява се и се оставя настрана.
2
Лукът се наситнява. Морковите се нарязват на кръгчета. Зеленчуците се сотират в загрятото олио.
3
Добавят се доматите и захарта, разбърква се и сместа се оставя да ври за десетина минути.
4
В подходяща тава се смесват грахът, бобът, нарязаните кисели краставички, подправките и сотираните зеленчуци.
5
Всяко парче риба се овалва в брашно и се подрежда върху сместа. Ястието се пече до готовност в загрята на 200 градуса фурна.


Съвет:
Ако не сте опитвали риба „Ропотамо“ – направете го – ястието си го бива...
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


kanelika коментира рецептата Конфитюр от ягоди и ананас
kanelika коментира рецептата Езме салата
Пламена коментира рецептата Кейк с кайсии
Пламена коментира рецептата Мраморен чийзкейк
Пламена се регистрира в сайта.
Galina Valentinova се регистрира в сайта.
Ilian Angelov се регистрира в сайта.
Стоян Стоянов коментира рецептата Суши маке
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта