Картофена фритата

Вкусен аламинут от италианската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 03.04.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пресни картофи
180 г пушен бекон (цяло парче)
100 г краве саламурено сирене
50 г краве масло
8 яйца
2 връзки пресен лук
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Картофена фритата
Картофите се измиват добре и се сваряват на пара. Охлаждат се и се нарязват на парчета.
2
Картофена фритата 2
Пресният лук се наситнява.
3
Картофена фритата 3
Яйцата се разбиват добре и се овкусяват със сол и черен пипер.
4
Картофена фритата 4
Беконът се реже на кубчета и се запържва в сух тиган с термоустойчива дръжка, до златисто.
5
Картофена фритата 5
Прибавят се лукът, картофите и маслото.
6
Картофена фритата 6
Наливат се и яйцата.
7
Картофена фритата 7
Поръсва се с натрошеното сирене и се оставя на огъня за 1–2 минути. След това се пече около 15 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
8
Картофена фритата 8
Охлажда се леко, нарязва се и се поднася със свежа салата по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2022
Вкусно
12.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2018
Вкусно и лесно за приготвяне. Този път замених бекона с наденица, но съм я приготвяла и с бекон.
11.
Изпрати
лично съобщение

12.09.2017
Не е моето ястие...
10.
Изпрати
лично съобщение

11.06.2017
Много бързо се изяде!
9.
Изпрати
лично съобщение

11.06.2017
Страхотийка! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: