Скумрия на грил със сос от коприва и спанак

Дата: 05.04.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг дребна прясна скумрия
200 мл животинска сметана
100 г бейби спанак
100 г коприва
1 връзка пресен лук
1 глава лук шалот
1/2 лимон
40 г краве масло
2 сварени яйца (5 минути)
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Скумрия на грил със сос от коприва и спанакОт рибите се отстраняват главите и перките, разрязват се надве по дължина, костите се махат.
2
Скумрия на грил със сос от коприва и спанак 2Копривата се почиства и се бланшира в кипяща вода, след това се потапя в купа с вода и лед, да се охлади шоково. Отцежда се добре и се накълцва.
3
Скумрия на грил със сос от коприва и спанак 3Пресният лук и лукът шалот се наситняват и се запържват в маслото.
4
Скумрия на грил със сос от коприва и спанак 4Прибавят се и наситнената коприва и спанакът.
5
Скумрия на грил със сос от коприва и спанак 5Готвят се 1–2 минути, налива се сметаната, овкусява се със сол, черен пипер и настъргана лимонова кора. Готви се, докато сместа се сгъсти.
6
Скумрия на грил със сос от коприва и спанак 6Рибата се маже със зехтин, посолява се и се поръсва с черен пипер. Пече се на плоча или грил тиган, от всяка страна, до златисто.
7
Скумрия на грил със сос от коприва и спанак 7Поднася се със соса и нарязани наситно варени яйца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта