Мариновани филета и сос с дижонска горчица

Източник: Даниела Милева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.03.2017
Мариновани филета и сос с дижонска горчица
 
Необходими продукти:
300 г свинско филе (или пилешко филе)
5-6 с. л. соев сос
1 щипка черен пипер
1 щипка кимион
1 ч. л. червен пипер
3 големи домата
2 глави лук
1 с. л. къри
1/2 ч. л. индийско орехче

за соса:
250 г кисело мляко
1 с. л. дижонска горчица
1 стрък копър


Начин на приготвяне:
1
Месото се нарязва на осем сравнително еднакви по големина филета, които се оставят да престоят 12 часа (или една нощ) в марината, приготвена от соевия сос, червения и черен пипер, кимиона.
2
Пекат се на скара по минута и половина от всяка страна, за да останат сочни.
3
Доматите са нарязват на 12 шайби с дебелина от около 1 см, които също се пекат на скара (за около 2 минути от всяка страна).
4
Лукът се нарязва наситно, смесва се с кърито и индийското орехче и се слага за 10 минути в микровълнова фурна на максимална мощност.
5
Сосът се приготвя като се смесват киселото мляко, дижонската горчица и нарязаният копър. Разбърква се добре.
6
Във всяка чиния се слага малко от соса и отгоре се нареждат: лук, домат, филе, пак домат, филе, домат, лук и накрая сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: