Вегетарианска дроб сарма с пълнозърнест ориз

Дата: 04.04.2017
Източник: Крина
ТИТЛА: Хоби готвач

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г пълнозърнест ориз Krina
300 г гъби
1,2 л гореща вода (или зеленчуков бульон)
200 г спанак
20 г краве масло
1 връзка пресен лук
3 стръка пресен чесън
1 връзка пресен джоджен
1 връзка пресен копър
2 ч. л. сол
4 с. л. зехтин
1/2 ч. л. черен пипер
за заливката:
350 г кисело мляко
100 г кашкавал
4 яйца
1 с. л. брашно
1/2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Накиснете пълнозърнестия ориз Krina в студена вода за 1 час.
2
Загрейте 2 с. л. зехтин и маслото в голям тиган и запържете нарязаните наедро гъби за 5–6 минути. Свалете съда от котлона и го оставете настрана.
В тенджера загрейте останалия зехтин и задушете за около минута нарязаните лук и чесън.
3
Добавете отцедения ориз и налейте половината вода. След като течността заври, варете 30 минути на тих огън.
4
Подправете със сол и черен пипер. Добавете нарязания спанак, разбъркайте и сложете ситно нарязаните копър и джоджен.
5
Пресипете сместа в тава за печене, добавете гъбите и останалата вода и печете 20 минути в загрята на 220 градуса фурна.
6
Пригответе заливката, като в купа смесите всички съставки и разбиете добре. Залейте дроб сармата и печете още 15 минути, докато заливката се зачерви. Охладете за поне 15 минути, преди да сервирате.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


яна се регистрира в сайта.
Зорница Тодорова коментира рецептата Яхния от нахут
Чародейка коментира рецептата Пастет от гъби
Чародейка коментира рецептата Аджика с орехи
Чародейка коментира рецептата Гъби в соев сос
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта