Бобена салата

Дата: 23.03.2017
Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Помощник готвач
Бобена салата
 
Необходими продукти:
3 ч. ч. сварен бял боб
2 глави лук
2 сухи люти чушки (сварени с боба)
1 ч. л. сух джоджен
4-5 с. л. зехтин
4-5 с. л. зехтин
1-2 щипки сол
 

Начин на приготвяне:
1
Чушките се почистват от семките и люспите и се накълцват. Разбъркват се с боба.

2
Лукът се нарязва на тънки филийки и леко се претрива с 1-2 щипки сол. Прибавя се към боба и се разбърква.

3
Салатата се подправя с оцета и джоджена, прибавя се зехтинът и се разбърква добре. Посолява се на вкус.


Съвети:
Аз варя по 1 кг боб. Така мога да направя яхния и още нещо - кюфтета, салата, бобена чорба.
Това е зимен вариант на рецептата. През пролетта и лятото не слагам люта чушка, а пресен джоджен или мента и малко копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта