Фритата с резене и козе сирене

Вкусен аламинут
Източник: Бон Апети
Дата: 26.04.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г саламурено козе сирене
200 г чери домати
1 глава резене
1 скилидка чесън
1/4 връзка магданоз
2 стръка мащерка
8 яйца
50 мл балсамов оцет
50 мл зехтин
1 с. л. мед
1/4 ч. л. риган
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фритата с резене и козе сирене
Яйцата се разбиват с ригана, сол на вкус и наситнените чесън и мащерка.
2
Фритата с резене и козе сирене 2
Доматите се разполовяват.
3
Фритата с резене и козе сирене 3
Сиренето и резенето се режат на кубчета.
4
Фритата с резене и козе сирене 4
В съд с термоустойчиви дръжки се сипва половината от зехтина и в него се запържва резенето.
5
Фритата с резене и козе сирене 5
Наливат се яйцата, прибавят се сиренето и 1/3 от доматите.
6
Фритата с резене и козе сирене 6
Пече се 8–10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
7
Фритата с резене и козе сирене 7
Останалите домати се сотират в зехтина. Прибавят се оцетът и медът.
8
Фритата с резене и козе сирене 8
Щом течността се редуцира, ястието се дърпа от котлона и се посолява на вкус. Фритатата се поднася с доматите и наситнения магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: