Американски шоколадов фъч пай

Много вкусен десерт
Източник: Дарко
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 03.03.2017
Американски шоколадов фъч пай
 
Необходими продукти:
за основата:
75 г краве масло
115 г брашно
25 г пудра захар
30 г орехи пекан

за пълнежа:
45 г царевично нишесте
30 г какао
150 г пудра захар
1 щипка сол
3 жълтъка
400 мл прясно мляко
25 г краве масло
2 ч. л. ванилов екстракт
250 мл течна пълномаслена сметана
200 г крем сирене


Начин на приготвяне:
1
За основата смесете в купа охладеното масло с брашното и захарта. С ръце претрийте сместа, до получаването на трохи. Добавете счуканите наедро орехи и разбъркайте с ръце, до хомогенизиране.
2
Изсипете сместа във форма с подвижни стени (с диаметър 23 см) и я разпределете равномерно на дъното, като притискате, така че да се получи плътен слой. Печете основата 20-25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Извадете я и я оставете да се охлади.
3
В купа пресейте нишестето и какаото. Добавете захарта и солта и разбъркайте. Прибавете жълтъците и малко прясно мляко и разбъркайте, до гладка смес. Сипете останалото мляко и разбъркайте. Пресипете сместа в тенджерка и я загрейте, като бъркате с телена бъркалка, докато се сгъсти. Дръпнете от огъня и добавете маслото. Разбъркайте, докато маслото се разтопи и сместа стане гладка и лъскава. Добавете ванилията и разбъркайте отново. Пресипете я в купа и я оставете да се охлади.
4
В друга купа разбийте с тел крем сиренето с пудрата захар. Добавете сметаната и разбийте, до гладка смес. Върху охладената основа, с лъжица сипвайте по малко от какаовата смес и по малко от сместа с крем сиренето, докато се изчерпят. С помощта на клечка размесете двете смеси и ги заравнете. Оставете в хладилник поне за 2-3 часа или за 1 нощ.

5
Прокарайте острието на нож между стените на формата и пая. Отстранете стените на формата и прехвърлете пая върху поднос. Нарежете на триъгълни парчета.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2017
Вкусен, оригинален и лесен за приготвяне сладкиш.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: