Апетитно брауни с лешници

Неповторим шоколадов вкус
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 31.10.2015
Апетитно брауни с лешници
Апетитно брауни с лешници
Апетитно брауни с лешници
 
Необходими продукти:
100 г млечен шоколад
100 г натурален шоколад (70% какао)
100 г бял шоколад
125 г краве масло
3 яйца
1 щипка сол
1 пакетче ванилова захар
100 г захар
3 с. л. брашно
1 с. л. бакпулвер
100 г лешници


Начин на приготвяне:
1
Млечният и натуралният шоколад се начупват на парчета и се разтопяват на водна баня. Към тях се прибавя маслото и се разбърква добре, докато се разтопи напълно. Трябва да се получи гладка и лъскава смес, без бучки. Дърпа се от котлона и се оставя да се охлади.
2
Белтъците се отделят от жълтъците и с миксер се разбиват на сняг с щипка сол.
3
Към белтъците, при непрекъснато разбиване, на тънка струйка, се прибавят двата вида захар и брашното, предварително пресято с бакпулвера.
4
Един по един се прибавят жълтъците, като се разбива непрекъснато.
5
Белият шоколад се начупва на малки парчета и се добавя към сместа. Разбърква се с шпатула.
6
Към получената смес на тънка струя се прибавя охладеният шоколад и внимателно се разбърква с шпатула, докато всички съставки се смесят добре.
7
Накрая се прибавят нарязаните лешници и отново внимателно се разбърква с шпатула.
8
Правоъгълна тавичка с приблизителни размери 30 х 20 см се застила с хартия за печене. Сместа се изсипва в тавата и се заравнява.
9
Браунито се пече около 30-35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Проверява се за готовност с клечка за зъби.
10
След като се извади от фурната, браунито се оставя да изстине напълно и след това се реже на квадрати.




Съвет:
Може да сервирате с чаша прясно мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2018
Най-уникалното пухкаво, вкусно, топящо се брауни на света! Благодаря за страхотната рецепта! Всеки, който го е опитал, му е станало любимо!
2.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2016
Страхотно е, особено ако е поднесено с ментов сладолед
1.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: