Ароматна сьомга със зеленчуци

Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 16.05.2015
Ароматна сьомга със зеленчуци
 
Необходими продукти:
2 бр. филе от сьомга (по 200 г всяко)
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 жълта чушка
1 стрък праз
100 г цветно зеле
50 мл зехтин
50 мл балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус
2 бр. карамфил
2 с. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Овкусете сьомгата със сол, черен пипер, счукания карамфил и балсамовия оцет и я оставете да престои така.
2
През това време загрейте зехтина (може и олио) в тенджерка и сложете накълцания праз да се запържи. Добавете нарязаните чушки и накрая накълцаното зеле.
3
Добавете лимоновия сок, овкусете със сол и черен пипер, долейте малко топла вода и сложете филетата сьомга отгоре. Похлупете и оставете рибата да се задуши за 10 минути. Поднесете рибата върху зеленчуците.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: