Австрийска крем супа от тиква

От област Щирия
Източник: Agy
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 10.11.2014
Австрийска крем супа от тиква
 
Необходими продукти:
за супата:
1 малка тиква „Хокайдо”
1-2 картофа
1-2 моркова
сол и черен пипер на вкус

за украса:
1 лъжица на порция кисела сметана
1 лъжица на порция олио от тиквени семки
магданоз, босилек и тиквени семки по желание


Начин на приготвяне:
1
Картофите и морковите се обелват и се нарязват на средно големи парчета. Слагат се да се варят. Тиквата се нарязва, ако е „Хокайдо” - не е нужно да се бели, защото кората е мека. Трябва да е оранжева тиква. Слагат се подправките - сол, черен пипер, може и бульон по избор.
2
След като се сварят, зеленчуците се пасират, докато се получи гладка смес.
3
Австрийска крем супа от тиква  3
С лъжичка се слага от сметаната, поръсва се с тиквеното олио. По избор може да се доукраси с тиквени семки (обелени!), магданоз или босилек.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


210 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: