"Баба Гануш"

Дата: 26.05.2010
Източник: Бон Апети
 
Необходими продукти:
2–3 патладжана
5–6 стръка магданоз
2–3 с. л. лимонов сок
6–7 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
1 домат
1 червена чушка
1 стрък пресен джоджен
1 глава лук
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се пробождат с нож на няколко места, след което се пекат 10–15 минути във фурна, загрята до температура 220 градуса. Когато се опекат, се поставят в подходящ съд под капак, за да се задушат. Обелват се и се нарязват
надребно.

2
Лукът и джодженът се нарязват наситно, чушката и доматът – на кубчета, а чесънът се счуква.
3
Всичко се смесва в купа, подправя се със зехтина, лимоновия сок, прибавят се ситно нарязаният магданоз и сол и се разбърква.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2016
Страхотна \"ракиена\" салата
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Даниела Дечева коментира рецептата Трицветна торта
Лусияна се регистрира в сайта.
Лили Стоянова коментира рецептата Тарт „Рататуй“
zmugly коментира рецептата Стек от риба тон
Mariyana Petrova коментира рецептата Подправка „Заатар“
Майла се регистрира в сайта.
Marina Dobreva се регистрира в сайта.
zmugly сготви Гризини
Georgi Mavrev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта