Каталунски крем с череши
Лора и Стоян
2. |
Изпрати
лично съобщение |
20.12.2014 Тази баклава е много вкусна. Сиропът определено е малко, аз сложих 3 ч.ч. вода и 300 г. захар, и заедно със сока от портокала и лимона стана чудесно сиропирана!
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
26.12.2013 2 ч.ч. вода не са достатъчни, за да се сиропира 1 тава с баклава, а 200 гр. захар не могат да я подсладят. Наложи се да правя допълнително сироп с още 6 ч.ч. вода и около 500 гр захар и пак стана кисела! Аз ли бъркам или има печатна грешка в рецепата?
|
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...