Фритата с праз и моркови

Богат, отворен омлет за всички, на които често им се налага да бързат
Източник: Бон Апети
Дата: 06.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
2 стръка праз
3 моркова
2 скилидки чесън
2 с. л. прясно мляко
1/2 връзка естрагон
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фритата с праз  и моркови
Морковите и чесънът се нарязват наситно, а празът – на шайби.
2
Фритата с праз  и моркови 2
В тиган с огнеупорна дръжка се загрява зехтинът и зеленчуците се запържват.
3
Фритата с праз  и моркови 3
Яйцата се разбиват и към тях се добавят млякото и наситниният естрагон. Овкусяват се със сол и черен пипер, сипват се при зеленчуците и се разбърква.
4
Фритата с праз  и моркови 4
Тиганът се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Фритатата се пече около 10 минути, изважда се от фурната, реже се на триъгълници и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2014
Много вкусна вечеря се получи:)
4.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2014
Невероятно вкусно предястие
3.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2013
Забравих да споделя, че добавихме и печурки
2.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2013
Галина, страхотно е, че рецептата ви харесва. Можете да опитате и някое от другите ни фритати :)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2013
Здравейте, чудесна рецепта. Снощи дъщеря ми я приготви за вечеря.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
zenata коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: