Баклава с орехи

Вкусна и лесна баклава и орехи
Източник: Александра
ТИТЛА: Чирак
Дата: 08.01.2016
Баклава с орехи
 
Необходими продукти:
1-2 пакета кори за баница
125 г краве масло
100 мл олио
4-5 обикновени бисквити
орехи

за сиропа:
1 л вода
800 г захар


Начин на приготвяне:
1
Намазваме дъното на тавичката, в която ще приготвяме баклавата, с малко олио. Смиламе орехите и бисквитите. Започваме да редим баклавата, като слагаме 3-4 кори и ги поръсваме с малко орехи, бисквити и разтопено масло. Редим така, до изчерпване на корите. Най-отгоре слагаме само кори.
2
Нарязваме наредената баклава на парчета (ромбове) и я печем, до готовност, в предварително загрята на 150 градуса фурна.
3
Приготвяме сиропа, като смесваме водата със захарта и ги слагаме на котлона, докато сместа заври, след което се готви около 10-15 минути. Готовият сироп се оставя да поизстине.


4
След като извадим баклавата от фурната, я оставяме да изстине за 5 минути и я заливаме със сиропа, който не трябва да е врял.


5
Захлупва се и се оставя да се напои.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2016
Лесна и МНОГО ВКУСНА :)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2016
много е вкусна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: