Бананови близалки с глазура

Вкусно сладко изкушение, което се приготвя бързо и лесно
Източник: Лъки
ТИТЛА: Чирак
Дата: 05.07.2017
Бананови близалки с глазура
 
Необходими продукти:
200 г млечен шоколад
200 г бял шоколад
50 г кафява захар
10 мл ром
3 банана
2 пакетчета меденки (за предпочитане кръгли)
декорации за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Разтопявате двата вида шоколад на водна баня, в различни съдове, като сипвате и в двата съда по 25 г кафява захар и по 5 мл ром.
2
Обелвате бананите и ги нарязвате на дебели кръгчета.
3
Слагате по 1 резен банан между 2 меденки. След това ги нанизвате на шишче, потапяте ги в шоколад и ги оставяте върху тава, за да се отцеди шоколадът.
4
Накрая поръсвате с декорация по-избор. Оставяте близалките да се охладят за 30-40 минути и ги поднасяте.


Съвети:
Добре е, да потапяте близалките, докато шоколадът е топъл.

Препоръчително е, да не оставяте обелените банани много дълго време на открито, защото ще омекнат и/или ще почернеят - затова трябва да действате бързичко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


240 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: