Крем карамел

Източник: Мони
ТИТЛА: Чирак
Дата: 06.07.2017
Крем карамел
 
Необходими продукти:
1 л прясно мляко
250 г захар (+ 6-8 ч. л. за карамела)
6 яйца
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
В малка тенджерка карамелизираме захарта за карамела на котлона и я разпределяме във формичките.

2
Разбираме яйцата със захарта и прясното мляко.
3
Добавяме ванилията и разпределяме сместа в купичките.

4
Подреждаме ги в дълбока тава, в която наливаме вода до средата на купичките.

5
Крем карамелът се пече около 1 час на 150-160 градуса, като се внимава водата да не заври.

6
Оставяте да изстине добре и при поднасяне обръщате в чинийка.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2018
Класически крем карамел
1.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2018
Прекрасен десерт
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: