Курабийки с пълнозърнесто брашно

Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Готвач
Дата: 07.07.2017
Курабийки с пълнозърнесто брашно
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. пълнозърнесто пшенично брашно (от каменна мелница)
1 ч. ч. пълнозърнесто ръжено брашно (от каменна мелница)
1 ч. ч. овесени ядки
1 ч. ч. захар (кафява, тръстикова, кокосова, но не бяла)
1 ч. ч. сушени боровинки (сушени вишни)
1 с. л. канела (15 г)
2 ч. л. бакпулвер (по 5 г)
150 г краве масло (много меко)
3 с. л. кленов сироп (или сироп от сладко)
2 яйца


Начин на приготвяне:
1
Сухите съставки се смесват.

2
Прибавят се сушените боровинки, маслото, сиропът и яйцата, и всичко се разбърква.

3
От сместа се оформят топчета с големина на орех.
4
Подреждат се в тава върху хартия за печене.

5
Пекат се 12-15 минути на 200 градуса.


Съвет:
Аз използвам червени боровинки, които не са „подсладени“, а са сушени с ябълков сок – имат малко по-различен вкус и са леко киселички.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: