Кексчета със сирене и розмарин
Лора и Стоян
400 г фини точени кори 500 г смляно месо от телешка плешка 200 г краве сирене 3 яйца 2 скилидки чесън 1 зелена чушка 1 глава лук 1/4 връзка магданоз 1 стрък мащерка 2 с. л. зехтин (+ за мазане) 1 с. л. доматен концентрат 1/4 ч. л. кимион сол и черен пипер на вкус |
1 | ![]() | Лукът и чесънът се наситняват. Чушката се почиства от семките и се нарязва на кубчета. Нарязаните зеленчуци се запържват в сгорещения зехтин. |
2 | ![]() | Прибавя се каймата и се пържи при непрекъснато бъркане, докато се получат златистокафяви трохи и течността, която пуска месото, се изпари. |
3 | ![]() | Овкусява се с доматения концентрат и наситнената мащерка. Разбърква се и след 1–2 минути съдът се дърпа от огъня. |
4 | ![]() | Подправя се с кимион, сол и черен пипер и се оставя да се охлади. Тогава се прибавят накълцаният магданоз, 2 яйца и натрошеното сирене и се разбърква добре. |
5 | ![]() | Корите се режат на ленти и краищата им се намазват с разбито с малко вода яйце. |
6 | ![]() | Върху всяка лента се слага от плънката и се завиват триъгълни банички. |
7 | ![]() | Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия и се пекат 10–15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. |
3. |
Изпрати
лично съобщение |
29.08.2017 Много вкусни банички!
| ![]() |
2. |
Изпрати
лично съобщение |
09.08.2016 Аз ги напражих със свинска кайма - станаха много вкусни дори и студени.
| ![]() |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
26.07.2016 Чудна идея! Все се каня да направя и с кайма баница. Но не бях се сетила да са триъгълни. Благодаря ви!Правила съм такива, но със яйчена смес и сирене.
|
“… Три дни яли, пили и се веселили. КРАЙ”. Краят, Дами и Господа, е само...
Голяма чаровница е зимата. И толкова разнолика. Може да е бяла или изцапана с кал...
През годините страстта към сладкишите не е подминала нито велики личности, нито пък световноизвестни филмови...
Наред с характерното очарование, което му е присъщо, всеки сезон носи и своите кулинарни предпочитания....
Вярата, грижата и доверието са в основата на ежедневния стремеж да бъдат създавани колбаси и...