Кексчета със сирене и розмарин

Перфектни за закуска
Източник: Бон Апети
Дата: 13.07.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г кисело мляко
280 г брашно
150 г краве сирене
20 г краве масло
1 яйце
1 глава лук
1 стрък розмарин
1 1/2 ч. л. бакпулвер
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Кексчета със сирене и розмарин
Лукът се наситнява и се запържва в сгорещеното масло, докато омекне и започне леко да се карамелизира. Дърпа се от котлона, разбърква се с наситнения розмарин и се оставя да се охлади.
2
Кексчета със сирене и розмарин 2
В купа се смесват брашното, киселото мляко, бакпулверът, натрошеното сирене, яйцето, сол, черен пипер и запърженият лук с розмарина. Разбърква се внимателно, не трябва се получава хомогенно тесто.
3
Кексчета със сирене и розмарин 3
В отворите на тава за мъфини се поставят хартиени формички и сместа се разпределя в тях, като не се пълнят догоре. По желание се слага по листенце розмарин.
4
Кексчета със сирене и розмарин 4
Пекат се 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2020
Малко трудно отлепих хартиените формички
8.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2019
и моите се получиха доста добре, само дето не можах да ги отлепя от хартийките
7.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2018
Може доста да се експериментира с тази рецепта. Ще повторя.
6.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2018
Определено, не са по-вкуса ми
5.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2017
Да, Десислава, може и с брашно от лимец, но има вероятност да се наложи да добавиш още кисело мляко, тъй като различните видове брашно поемат различно количество течност.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Athanasios Tsalkatis се регистрира в сайта.
Nevena коментира рецептата Овчарски пай
Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: