Сирники

Дата: 26.12.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пълномаслена извара
120 г брашно
100 г захар
70 г сушени сини сливи (без костилки, сочни)
10 г бурбонска ванилова захар
2 яйца
1 щипка сол
кората от 1 лимон
олио за пържене
за поднасяне:
заквасена сметана
пудра захар
 

Начин на приготвяне:
1
СирникиИзварата се пасира.
2
Сирники 2Сушените сини сливи се накълцват. В купа се разбъркват изварата, сливите, захарта, яйцата, ванилията, брашното, настърганата лимонова кора и солта. Трябва да се получи гъста смес.
3
Сирники 3В тиган се загрява олиото. С потопени в олио супени лъжици се гребва от сместа и се пуска в горещата мазнина. Сирниките се пържат на умерен огън, от двете страни, до златисто.
4
Сирники 4Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
5
Сирники 5Поръсват се с пудра захар и се сервират със заквасена сметана.



Съвет:
Ако искате сушените сини сливи да са по-сочни и ароматни, ги залейте с бренди и ги оставете да се напоят за десетина минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2017
Да...оформят се сырники с намаслени в олио ръце във вид на плоски кюфтенца.
1.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2017
Първо, това не са истински сырники. В тях количеството брашно е минимално- 3 с.л. на 500гр. извара и 1 яйце. И второ, понеже аз направих най-страхотните сырники през живота си благодарение на съвета на една рускиня, споделям тайната. Заменете брашното с нишесте (може ароматизирано за крем). Така няма да получите тесто, а истински ще се чувства изварата. Сметаната с която се поднасят никога не е със захар.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivailo Stanev се регистрира в сайта.
Metka Zapazenata Marka се регистрира в сайта.
Наталия се регистрира в сайта.
Ася се регистрира в сайта.
Тео Тодоров се регистрира в сайта.
kanelika коментира рецептата Конфитюр от ягоди и ананас
kanelika коментира рецептата Езме салата
Пламена коментира рецептата Кейк с кайсии
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта