Бюкме

С плънка от яйца и извара
Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно (+ за разточване)
100 г краве масло (за мазане)
50 мл цвик
1 ч. л. сол

за плънката:
400 г пълномаслена извара
1/4 връзка магданоз
2 яйца



Начин на приготвяне:
1
Бюкме
Брашното и солта се смесват с цвика и 100 мл хладка вода. Замесва се гладко тесто.
2
Бюкме 2
Разделя се на 8 топки, които се покриват с кърпа и се оставят да починат.
3
Бюкме 3
Изварата се разбърква с накълцания магданоз и яйцата.
4
Бюкме 4
Топките тесто се разточват на много тънки кори върху набрашнен плот. В едната половина се слага от плънката.
5
Бюкме 5
Прихлупва се, така че да се затвори и да се получи полумесец. Краищата се притискат добре с пръсти, за да не изтече плънката.
6
Бюкме 6
Баничките се готвят в тиган с незалепващо покритие, добре намазан с масло.
7
Бюкме 7
Щом станат златисти и хрупкави от едната страна, се обръщат и се запичат и от другата.



Съвет:
Може да приготвите цвик в домашни условия, като загреете на котлона 2 л прясно мляко с 2 с. л. оцет. Когато млякото се пресече, се отцежда, а цвикът се запазва за рецептата. Ако нямате цвик, използвайте водата от кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: