Баница "Дугалач"

Гост: Тодорка Маринова
Източник: Бон Апети
Дата: 24.11.2008
Баница
 
Необходими продукти:
1 1/2-2 кг брашно
500 г сирене
250-300 мл вода
6-7 яйца
1 пакетче масло
1 ч. л. сол
олио за подмазване на тавата


Начин на приготвяне:
1
Баница
Брашното се пресява със сито и се омесва на тесто с 1 ч. ч. вода и сол.
2
Баница
Оформя се на питки и се оставя да престои 10-15 минути. От питките се разточват кори, като се добавя брашно, за да не залепва тестото. Корите се оставят да се „заветрят”.
3
Баница
Сгъната наполовина върху точилката кора се поръсва с натрошено сирене и разтопено масло.
4
Баница
Плънката се покрива с прегънатата кора и точилката се измъква, така че кората да се набръчка.
5
Баница
Пълнената кора се поставя в намазнена тава за печене.
6
Баница
Процедурата се повтаря с всички кори.
7
Баница
Баницата се намазва с краве масло и се пече до златисто (10-15 минути) във фурна.
8
Баница
Яйцата се разбиват с 1 ч. ч. хладка вода, изливат се върху запечената баница и тавата се връща във фурната.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: