Питка "Изкушението на Мариана"

Рецепта от конкурса на "Кока-Кола"
Източник: Бон Апети
Дата: 11.10.2008
Питка
 
Необходими продукти:
2 кг пшеничено брашно
1 л прясно мляко
1 кофичка кисело мляко
200 г сирене
3 яйца
1 кубче мая
5-6 с. л. олио
2 с. л. сол
ленено семе за поръсване
маргарин за подмазване


Начин на приготвяне:
1
Питка
Маята се разтваря в хладка вода. Прибавя се захар, разбърква се и се оставя да престои.
2
Питка
Брашното се пресява в купа. Оформя се кладенче, в което се поръсва сол.
3
Питка
Две яйца и един белтък се разбиват в отделна купа.
4
Питка
Добавят се киселото мляко, прясното мляко и малко вода и се разбърква. Сипва се олиото и се слага маята, като постоянно се бърка.
5
Питка
Получената смес се излива в брашното и се замесва тесто. Тестото трябва да се "пооблъска" 40-50 пъти.
6
Питка
Намазана с маргарин тава се покрива с пласт тесто и се поръсва с натрошено сирене.
7
Питка
Прави се втори пласт тесто и отново се поръсва с натрошено сирене.
8
Питка
Покрива се с трети пласт тесто и питката се разрязва на части.
9
Питка
С помощта на пръстен се прави кръгла формичка в центъра, след което частите се навиват около центъра като кифлички.
10
Питка
Намазват се с маргарин и жълтък, поръсват се с ленено семе и питката се оставя да втасва, докато изпълни тавата.Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна около 50 минути. Изпечената питка се поръсва с вода и се завива в кърпа за 10 минути, за да се отделя лесно от тавата.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Ще има видео, Мариана, въпрос на време.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Преди на сайта тези рецепти бяха с видео от предаването.Трябва ли да се спре ,само защото вече не се води от Звездев?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: