Талятели с аспержи и прошуто

Дата: 13.06.2008
Източник: Бон Апети
Талятели с аспержи и прошуто
 
Необходими продукти:
3-5 бр. аспержи
100 г дребен лук (шалот)
50 г прошуто
1/2 в. ч. бяло вино
2 с. л. зехтин
пармезан за поръсване
4 яйца
400 г брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Талятели с аспержи и прошутоЛукът се нарязва наситно и се задушава в зехтин.
2
Талятели с аспержи и прошуто 2Пържи се 2-3 минути и се прибавят виното и нарязаното на малки кубчета прошуто.
3
Талятели с аспержи и прошуто 3Аспержите се бланшират и се нарязват на кубчета, след което се слагат при лука.
4
Талятели с аспержи и прошуто 4От брашното и яйцата се замесва тесто, което се оставя да почине за 30 минути.
5
Талятели с аспержи и прошуто 5Втасалото тесто се разточва на тънка кора, от която се оформят талятели.
6
Талятели с аспержи и прошуто 6Талятелите се варят 2-3 минути в подсолена кипнала вода и се прехвърлят в соса със зеленчуците. Поръсват се с настърган пармезан, за да се уплътни сосът.
7
Талятели с аспержи и прошуто 7Преди сервиране отново се поръсват с настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта