Лазаня

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Лазаня
 
Необходими продукти:
12-15 сухи кори за лазаня
1/2 л прясно мляко
500 г свинско месо
250 г кашкавал
30-40 г краве масло
2-3 с. л. брашно
1 буркан домати
1 морков
1 глава лук
1 стрък целина
1 домат
1/2 в. ч. вино
5-6 с. л. зехтин
1 ч. л. босилек
1 ч. л. чубрица
1 1/2 к. л. сол
1-2 щипки индийско орехче
пармезан за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Лазаня
Лукът, целината и морковът се нарязват наситно и се запържват за минута в тенджера със сгорещения зехтин.
2
Лазаня 2
Прибавя се нарязаното надребно месото, след няколко минути се налива виното и се оставя да се изпари.
3
Лазаня 3
Добавят се пасираните домати и 1 к. л. сол и се задушава 15-20 минути на слаб огън. Подправя се с босилека и чубрицата и се оттегля от котлона.
4
Лазаня 4
Брашното се запържва до златисто в сгорещеното масло. Налива се студеното прясно мляко, като се бърка. Посолява се с 1/2 к. л. сол, добавят се 1-2 щипки индийско орехче и се вари 2-3 минути, докато се уплътни сосът.
5
Лазаня 5
Дъното на правоъгълна тава се покрива с белия сос и отгоре плътно се подреждат кори за лазаня.
6
Лазаня 6
Сипва се 1/3 от доматения сос с месо, разстила се равномерно и се слага втори пласт кори. Залива се с малко бял сос, поръсва се с половината настърган кашкавал и отново се покрива с кори.
7
Лазаня 7
Слагат се бял сос, 1/3 от доматения сос и останалият настърган кашкавал. Завършва се с пласт кори, плътно покрити с последния доматен сос.
8
Лазаня 8
Отгоре се нарежда нарязаният на колелца домат и се поръсва с пармезан.
9
Лазаня 9
Съдът се покрива с фолио и лазанята се пече във фурна 45 минути на 180 градуса. Преди сервиране се оставя да се охлади 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2015
Вкусно :)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2015
Благодаря! :)
3.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2015
Йоана, количеството на доматите от буркан е 400 г.
2.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2015
Доматите от буркан колко грама трябва да са?
1.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2014
Вместо пармезан отгоре наредих плочки моцарелка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: