Пица с праз, сирене и ароматен блат

Източник: Бон Апети
Дата: 31.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 ч. ч. бяло брашно
3-4 с. л. зехтин за топнинга
2-3 стерилизирани домата
50 г маслини
100 г сирене
3 стръка праз лук
1/2 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. захар
1 ч. л. риган
1 ч. л. сух копър
2 ч. л. сол
2 ч. л. пшеничено брашно
4-5 с. л. зехтин за тестото
1 пакетче суха мая (1/2 кубче прясна)
1 ч. ч. фино царевично брашно
риган и зехтин за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пица с праз, сирене и ароматен блат
Празът се нарязва наситно и се задушава под капак в загретия зехтин.
2
Пица с праз, сирене и ароматен блат 2
Маята се смесва със захарта и пшениченото брашно и се разтваря в малко вода, така че да се получи гъста кашичка. Оставя се около 10 минути да шупне.
3
Пица с праз, сирене и ароматен блат 3
Бялото брашно се пресява и се смесва с царевичното.
4
Пица с праз, сирене и ароматен блат 4
Добавят се солта, сухият копър, риганът и чесънът на прах.
5
Пица с праз, сирене и ароматен блат 5
Оформя се кладенче, в което се сипва зехтинът.
6
Пица с праз, сирене и ароматен блат 6
Сипват се маята и вода.
7
Пица с праз, сирене и ароматен блат 7
Замесва се тесто, което се оставя да втасва.
8
Пица с праз, сирене и ароматен блат 8
Втасалото тесто се разточва, поставя се в намазана със зехтин тава и се полива със зехтин.
9
Пица с праз, сирене и ароматен блат 9
Отгоре се подреждат нарязаните наситно домати и празът.
10
Пица с праз, сирене и ароматен блат 10
Покрива се с натрошеното сирене и нарязаните надребно маслини. Поръсва се с риган и се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: