Пица с карфиол и шпеков салам

Гост: Ина Йорданова, рецепта от конкурса на "Кока-Кола"
Източник: Бон Апети
Дата: 15.11.2008
Пица с карфиол и шпеков салам
 
Необходими продукти:
300 г брашно
1/3 кубче мая
2-3 с. л. зехтин
1/2 ч. л.сол
1 щипка захар
1 глава карфиол
200 г шпеков салам
150 г сирене "Моцарела"
1 домат
сол и зехтин на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пица с карфиол и шпеков салам
Кубчето мая се разтваря във вода и постепенно се изсипва в пресятото брашно в кухненски робот.
2
Пица с карфиол и шпеков салам 2
Добавят се зехтин, сол и щипка захар.
3
Пица с карфиол и шпеков салам 3
Сместа се покрива с брашно и се оставя да втасва 1-2 часа.
4
Пица с карфиол и шпеков салам 4
Втасалото тесто се омесва и се разточва на блатове.
5
Пица с карфиол и шпеков салам 5
Блатът за пицата се поставя в тава за печене.
6
Пица с карфиол и шпеков салам 6
Карфиолът се бланшира в подсолена кипнала вода, а след това се потапя в ледена вода.
7
Пица с карфиол и шпеков салам 7
Доматът, саламът и сиренето "Моцарела" се нарязват на шайби.
8
Пица с карфиол и шпеков салам 8
Розичките карфиол се подреждат върху блата и се посоляват.
9
Пица с карфиол и шпеков салам 9
Поливат се със зехтин и отгоре се подреждат шайби домат и салам.
10
Пица с карфиол и шпеков салам 10
Покриват се с колелца сирене и пицата се изпича в силно загрята фурна на 200-220 градуса за 5-8 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: