Лазаня с аспержи

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Лазаня с аспержи
 
Необходими продукти:
10 готови кори за лазаня
400 г аспержи
150 г моцарела
200 мл готварска сметана
2 стръка пресен лук
3-4 с. л. зехтин
сол и бял пипер за поръсване
250 г кашкавал
50 г краве масло
2 стръка копър
1 кубче пилешки бульон
2 с. л. брашно
1 щипка естрагон



Начин на приготвяне:
1
Лазаня с аспержи
Аспержите се почистват и се подреждат в намазнена със зехтин тава. Поръсват се с бял пипер и сол и се изпичат за 10 минути в предварително загрята фурна. След като се охладят, се нарязват надребно.
2
Лазаня с аспержи 2
Маслото се разтопява в тиган и в него за кратко се запържва брашното.
3
Лазаня с аспержи 3
Разрежда се с разтвореното в 400 мл вряла вода кубче бульон.
4
Лазаня с аспержи 4
Нарязаният наситно лук и настърганият кашкавал се добавят към редуцирания бульон. Овкусява се с копъра и естрагона и се разбърква.
5
Лазаня с аспержи 5
Лазанята се подрежда в дълбока тава за печене, като първият слой се прави от сос, който се покрива с кори.
6
Лазаня с аспержи 6
Отгоре се разпределя част от нарязаните надребно аспержи.
7
Лазаня с аспержи 7
Процедурата се повтаря, като последният ред е само от кори. Покрива се с парченца моцарела и се залива с разбитата сметана.
8
Лазаня с аспержи 8
По желание може да се декорира с връхчетата на аспержите. Пече се 30 минути във фурна на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


233 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: