Бухтички със сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 23.09.2008
Бухтички със сирене
 
Необходими продукти:
100 г сирене
2-3 щипки чубрица
2-3 щипки сминдух
2-3 щипки самардала
1 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. пшенично брашно
3 яйца
40-50 г масло
1-2 щипки червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Бухтички със сирене
Прясното мляко се налива в касерола и се загрява заедно с маслото, докато кипне.
2
Бухтички със сирене 2
Добавя се брашното, съдът се сваля от котлона и сместа се бърка енергично с дървена лъжица.
3
Бухтички със сирене 3
Полученото тесто се слага в купа, чупи се 1 яйце и се разбива с миксер на по-ниска скорост, докато стане на трохи. Едно след друго се чупят останалите 2 яйца, като след всяко сместа се разбива с миксер.
4
Бухтички със сирене 4
Содата бикарбонат се смесва с киселото мляко, добавя се в купата и се бърка до получаване на хомогенна смес.
5
Бухтички със сирене 5
Прибавят се настърганото на ситно ренде сирене и подправките (самардала, чубрица, сминдух и червен пипер) и се разбърква добре.
6
Бухтички със сирене 6
Сместа се шприцова върху намаслена и набрашнена тава така, че да се оформят бухтички.
7
Бухтички със сирене 7
Бухтичките се запичат за 10 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна, след това температурата се намалява на 180 градуса и се пекат до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2018
Плачевен резултат. Веднага щом ги извадих от фурната спаднаха като спукани балони .Преди това всичко си беше съвсем нормално.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


237 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: