Лазаня със спанак и царевица

Дата: 27.03.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 кутия сухи кори за лазаня (250 г)
2-3 щипки индийско орехче
1 с. л. брашно
1 връзка лук
30-40 г краве масло
500 мл прясно мляко
пармезан за поръсване
200 г царевица
400 г моцарела
500 г спанак
бял пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лазаня със спанак и царевицаЛистата на почистения спанак се попарват за 2-3 минути в кипнала подсолена вода.
2
Лазаня със спанак и царевица 2Лукът се нарязва наситно и се задушава за минута в маслото.
3
Лазаня със спанак и царевица 3Прибавя се брашното и след като промени цвета си, се оттегля от огъня и се сипва с млякото.
4
Лазаня със спанак и царевица 4Подправя се с индийско орехче, сол и бял пипер, след което с получения сос се намазва дъното на дълбока тава.
5
Лазаня със спанак и царевица 5Отгоре се подрежда първият ред кори за лазаня, който се покрива със спанак.
6
Лазаня със спанак и царевица 6Поръсва се с царевица, пармезан и нарязано на филии сирене „Моцарела“.
7
Лазаня със спанак и царевица 7Покрива се с кори за лазаня и процедурата се повтаря до привършване на продуктите.
8
Лазаня със спанак и царевица 8Последният ред се прави от кори за лазаня, филии моцарела и пармезан. Залива се със сос и се покрива с фолио.
9
Лазаня със спанак и царевица 9Пече се 30-40 минути в предварително загрята на 180-200 градуса фурна. В края на печенето фолиото се премахва, за да може лазанята да се зачерви добре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта