Зеленчукова пица „Калцоне“

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Зеленчукова пица „Калцоне“
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1/2 ч. л. чесън на прах
4-5 с. л. зехтин
черен пипер и сол на вкус
3/4 ч. л. брашно
1 ч. л. риган
1 с. л. каперси
2 с. л. зехтин
2 стръка лук
4 печени чушки
20 г масло
250 г печурки
300 г кашкавал
3 щипки сол
1 ч. л. захар
5-6 с. л. зехтин
1 пакетче суха мая
400 мл вода
1/2 ч. л. босилек
 

Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова пица „Калцоне“Брашното се пресява и се добавят захарта, солта, маята и зехтинът за тестото. Постепенно се налива водата.
2
Зеленчукова пица „Калцоне“ 2Омесва се меко тесто, покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
3
Зеленчукова пица „Калцоне“ 3Печурките се нарязват на филийки, лукът – наситно, чушките – на малки парченца.
4
Зеленчукова пица „Калцоне“ 4Гъбите се пържат 2-3 минути в силно нагорещените зехтин и масло. Прибавят се лукът, чушките, брашното и каперсите.
5
Зеленчукова пица „Калцоне“ 5Подправя се с ригана, поръсва се с черен пипер и сол на вкус. Разбърква се и се оставя да се охлади.
6
Зеленчукова пица „Калцоне“ 6Тестото се разделя на 4-5 части, които се разточват на тънки кръгове. Върху едната половина на всеки кръг се сипва част от плънката и се поръсва с настърган кашкавал.
7
Зеленчукова пица „Калцоне“ 7Затваря се, за да се получи полумесец, и краищата се запечатват, като се притискат с пръсти.
8
Зеленчукова пица „Калцоне“ 8Пиците се поставят в загрята на 250 градуса фурна и се пекат 10-15 минути (докато се зачервят). Намазват се със смесените зехтин, чесън на прах и босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта