Тортелини със спанак и шунка

Домашно приготвена паста с плънка от спанак, извара и шунка
Източник: Бон Апети
Дата: 14.11.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
3 яйца
1 ч. л. сол
жълта готварска боя
200 г замрaзен спанак
150-200 г извара
80-100 г шунка
20 г масло
1 яйце
1/2 глава лук
1 с. л. зехтин
1-2 щипки индийско орехче
1-2 щипки бял пипер


Начин на приготвяне:
1
Тортелини със спанак и шунка
Брашното се пресява, посолява се и в средата му се оформя кладенче. Добавят се яйцата и се разбиват с вилица, докато се поемат от брашното.
2
Тортелини със спанак и шунка 2
Омесва се меко и еластично тесто, което се покрива и се оставя да почине за около 20-30 минути.
3
Тортелини със спанак и шунка 3
Тестото се разделя на няколко части и с помощта на машинка за паста или точилка се разточват ленти с дебелина 1-2 мм, които след това се нарязват на квадрати с ширина 7 см.
4
Тортелини със спанак и шунка 4
Лукът се нарязва наситно. Шунката се нарязва първо на ивици, а след това - на ситни кубчета.
5
Тортелини със спанак и шунка 5
Лукът се запържва за 1-2 минути в сгорещения зехтин, после се залива с малко вода и след като тя се изпари, се добавя шунката.
6
Тортелини със спанак и шунка 6
След 1-2 минути се добавя изцеденият спанак и се задушава още 1-2 минути. Плънката се сваля от огъня, добавя се изварата и се подправя със сол, бял пипер и индийско орехче. Когато сместа се охлади, в нея се счупва 1 яйце и се разбърква.
7
Тортелини със спанак и шунка 7
Във всеки квадрат се поставя малко от плънката, затваря се по диагонал и получените триъгълници се завиват на пръстенчета.
8
Тортелини със спанак и шунка 8
В тенджера се кипва вода, добавят се малко олио и сол, сипват се готовите тортелини и се варят, докато изплуват.
9
Тортелини със спанак и шунка 9
При сервиране се поливат със зехтин и се поръсват с настърган кашкавал (пармезан) и наситнен пресен магданоз.
10
Тортелини със спанак и шунка 10
Съвет: За да се получат по-наситено жълти тортелини, в брашното може да се добави малко готварска боя.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: