Ньоки със спанак и извара

Вид тестени изделия от италианската кухня, които в тази рецепта са приготвени от спанак и извара
Източник: Бон Апети
Дата: 03.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г спанак
500 г извара
3/4 ч. ч. брашно
2 яйца
3-4 листа пресен босилек
2 щипки индийско орехче
50 г зелени маслини с чушка
2-3 скилидки чесън
2 кисели краставички
1 домат
5-6 листа пресен босилек
4 с. л. зехтин
пармезан за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Ньоки със спанак и извара
Спанакът се бланшира за кратко в кипнала подсолена вода, след което се охлажда със студена вода и много добре се отцежда. Отделно се бланшират 3-4 листа босилек, които също се охлаждат и се отцеждат от водата.
2
Ньоки със спанак и извара 2
Спанакът и босилекът се пюрират в кухненски робот, като се прибавят и яйцата. Трябва да се получи фино пюре.
3
Ньоки със спанак и извара 3
След това се сипва изварата, подправя се с индийско орехче, посолява се на вкус и се разбива още малко.
4
Ньоки със спанак и извара 4
Сместа се пресипва в купа и се разбърква с по-голяма част от брашното, докато се получи тесто.
5
Ньоки със спанак и извара 5
Плотът се поръсва с останалото брашно и върху него се оформят фитили с диаметър около 1 см.
6
Ньоки със спанак и извара 6
Фитилите се нарязват на продълговати цилиндърчета с дължина 2-3 см. Оформят се ньоки, като всяко цилиндърче се приплъзва по обратната страна на вилица.
7
Ньоки със спанак и извара 7
Във вряща подсолена вода се налива струйка олио, ньоките се слагат на части и се сваряват за 2-3 минути. Когато изплуват на повърхността, се изваждат и се отцеждат от водата.
8
Ньоки със спанак и извара 8
Сосът се приготвя, като в тиган с малко мазнина се сипват последователно наситнените скилидки чесън, кисели краставички и маслини.
9
Ньоки със спанак и извара 9
След това се добавят обелените и нарязани наситно домати, а към края сосът се посолява и се подправя с босилек.
10
Ньоки със спанак и извара 10
Ньоките се гарнират със соса, поръсват се с пармезан и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: