Равиоли с коприва, зеленчуци, песто и шафран

Гост: Джузепе Силано, италиански майстор-готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 24.08.2007
Равиоли с коприва, зеленчуци, песто и шафран
 
Необходими продукти:
200 г равиоли с коприва и спанак
1 домат
1 скилидка чесън
1/2 тиквичка
1/2 морков
2-3 с. л. зехтин
1 ч. л. краве масло
шафран за поръсване
песто и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Равиоли с коприва, зеленчуци, песто и шафран
Доматът се нарязва на кубчета, тиквичкaта и морковът – на тънки ленти.
2
Равиоли с коприва, зеленчуци, песто и шафран 2
Маслото и зехтинът се загряват в тиган и за аромат се слага обелената скилидка чесън.
3
Равиоли с коприва, зеленчуци, песто и шафран 3
Сипват се доматените кубчета и се запържват.
4
Равиоли с коприва, зеленчуци, песто и шафран 4
Тиквичката, морковът и равиолите се слагат в тенджера с кипнала подсолена вода и се сваряват за около 5 минути.
5
Равиоли с коприва, зеленчуци, песто и шафран 5
Готовите равиоли се отцеждат от водата, прибавят се към доматите в тигана и се запържват леко.
6
Равиоли с коприва, зеленчуци, песто и шафран 6
Скилидката чесън се изважда и ястието се сипва в порционна чиния.
7
Равиоли с коприва, зеленчуци, песто и шафран 7
Гарнира се с песто "Дженовезе" и няколко зърна шафран и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: