Войнишки курабии

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 27.09.2007
Войнишки курабии
 
Необходими продукти:
1 1/2 кг брашно
1 яйце за намазване
1 щипка сол
2 пакетчета ванилия
2 пакетчета амонячна сода
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. ч. олио
1 1/2 ч. ч. захар
1 кофичка кисело мляко
4 яйца
захар и орехи за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Войнишки курабии
В пресятото брашно се оформя кладенче и в него се слагат яйцата.
2
Войнишки курабии 2
Към тях се прибавя захарта.
3
Войнишки курабии 3
Киселото мляко се разбърква със содата бикарбонат и амонячната сода и също се сипва в брашното.
4
Войнишки курабии 4
Сместа се ароматизира с ванилия и се поръсва с щипка сол.
5
Войнишки курабии 5
Налива се олиото и се замесва тесто, което се оставя да отпочине за кратко.
6
Войнишки курабии 6
Отпочиналото тесто се разделя на равни части, от които се оформят топки. Подреждат се в намазана с олио и набрашнена тава.
7
Войнишки курабии 7
Горната част на всяка курабия се намазва с разбито яйце.
8
Войнишки курабии 8
Накрая курабиите се поръсват със захар и смлени орехови ядки, слагат се в предварително загрята до температура 200 градуса фурна и се пекат около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2021
Станаха много вкусни курабии!
7.
Изпрати
лично съобщение

30.08.2019
Ароматни и много вкусни!
6.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2017
Ето и снимки в материал!
5.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2017
Както винаги страхотен резултат!
4.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2016
Превъзходни курабийки. :) На вид не успях да ги докарам, но на вкус станаха божествени. :) Благодаря за рецептата. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: