Масала парата

Гост: Пракаш Мишра
Източник: Бон Апети
Дата: 28.11.2008
Масала парата
 
Необходими продукти:
500 г типово брашно
50 г гхи (пречистено масло)
1 глава лук
3-4 стръка пресен кориандър
2-3 с. л. олио
1/2 ч. л. смлян кимион
1/2 ч. л. червен пипер



Начин на приготвяне:
1
Масала парата
Типовото брашно, нарязаният лук, кимионът, кориандърът и червеният пипер се омесват в купа.
2
Масала парата 2
Сипват се студена вода и олио и се подготвя тесто. Оставя се да престои 15 минути.
3
Масала парата 3
Престоялото тесто се разделя на топки, които се разточват на кори.
4
Масала парата 4
Корите се намазват с маслото гхи и се сгъват на четири.
5
Масала парата 5
Сгънатите кори се овалват в брашно, отново се разточват и се поставят в тиган без мазнина.
6
Масала парата 6
Пекат се по 2-3 минути от всяка страна, като се намазват с масло по време на печенето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: