Бърз и лесен чийзкейк

Дата: 11.11.2020
Източник: Бон Апети
 
Необходими продукти:
за блата:
150 г овесени ядки
2 порции (13,6 г) Овесено-ябълкова напитка
щипка сол
50 г (4 с. л.) кокосово масло
1 с.л. мед
за крема:
225 мл обезмаслено извара
200 мл нискомаслено крема сирене
фино настъргана кората и сокът от 2 средно големи лимона
200 мл нискомаслено кисело мляко
1½ порции (39 г Формула 1 Балансиран шейк микс с вкус на ванилов к
1½ порции (42 г) Протеинова напитка микс
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Бърз и лесен чийзкейкНамажете с разтопено кокосово масло дъното и стените на кексова форма с подвижно дъно. В блендер смелете овесените ядки докато получите фино брашно. Прехвърлете в купа, добавете Овесено-ябълковата напитка и солта. В по-малка купа смесете кокосовото масло и меда, и след това ги добавете към овесените ядки. Омесете тесто. Изсипете тестото в тавичката и го разстелете равномерно по дъното. Използвайте плоското дъно на стъклена чаша, за да изравните блата. Сложете тавичката в хладилника.
2
Бърз и лесен чийзкейк 2За да приготвите крема, в блендер разбийте до получаването на еднородна смес изварата и крема сиренето с кората и сока от лимоните. Изсипете в купа и добавете киселото мляко, Формула 1 и Протеинова напитка микс. Отново разбъркайте добре.
3
Бърз и лесен чийзкейк 3Извадете тавичката от хладилника, изсипете крема върху блата, заравнете го и отново върнете тавичката в хладилника за още най-малко 2 часа.
4
Бърз и лесен чийзкейк 4Преди да сервирате, с тънък нож минете по вътрешната страна на тавичката, за да отделите чийзкейка от стените. Отворете закопчалката и отстранете стената на тавичката. С широка шпатула леко повдигнете кейка от дъното на тавичката и го пренесете в поднос.
5
Бърз и лесен чийзкейк 5 Украсете с шепа горски плодове отгоре или отстрани. Сервирайте чийзкейка нарязан на парчета.






Съвет: Със същата рецепта може да приготвите 12 мини чийзкейкчета. Използвайте формичка с 12 чашки. Намажете ги с разтопено кокосово масло. Сместа за блата разделете на 12, напълнете чашките на тавичката за мъфини и силно притиснете блата по стените и дъното. Охладете в хладилник. Добавете крема и отново охладете в хладилник докато стегне кремът.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Velizara Spasova се регистрира в сайта.
DENAKOVA коментира рецептата Вкусни мекици
Mariq Georgieva се регистрира в сайта.
ELLE коментира рецептата Лазаня
Temi се регистрира в сайта.
Олга Петрова коментира рецептата Ризото “Миланезе”
Петър Маринов Маринов се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта