Бърз шоколадов сладкиш с майонеза

Източник: Радостина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 02.10.2017
Бърз шоколадов сладкиш с майонеза
 
Необходими продукти:
300 г пресято брашно (2 мерителни чаши)
200 г кристална захар (1 мерителна чаша)
40 г какао на прах (5 с. л.)
10 г бакпулвер (2 ч. л.)
2-3 г сода за хляб (1/2 ч. л.)
200 г майонеза (1 опаковка)
200 мл студена вода (1 мерителна чаша)
1 ч. л. ванилия (екстракт)

за глазурата:
100 г тъмен шоколад
50 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
В голяма купа смесете сухите съставки.
2
Добавете майонезата, водата и ванилията и разбъркайте с вилица, докато всички съставки се смесят напълно (Не ви е необходим миксер, продуктите се разбъркват лесно и на ръка.)

3
Изсипете полученото тесто в предварително намаслена форма за кекс с диаметър 20-22 см (или в друга подходяща форма за печене) и печете 25-30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, като проверявате с клечка за зъби (или дървено шишче), докато излезе само с няколко полепнали трохички (при лек натиск, тестото трябва да се връща обратно само).

4
Извадете кекса от фурната и го оставете да се охлади върху решетка, преди да го извадите от формата.

5
Междувременно разтопете на водна баня шоколада и маслото, разбъркайте и оставете настрана за 3-4 минути, за да стегне леко.

6
Полейте или поръсете охладения кекс с шоколадовата глазура.


Съвет:
По желание поръсете с шоколадови стърготини, захарна декорация, нарязани ядки или дребни плодове.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.07.2018
Аз пък я намерих същата рецепта в друг сайт :) та кой от кой е преписал не се знае. Важното е да готвим вкусни неща и да си споделяме рецептите. Не е нужно да се заяждаме кой е бил пръв. Гответе с удоволствие и желание мили момичета!
1.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2017
09.11.2015 съм публикувала тази рецепта 1:1 --> https://www.bonapeti.bg/recepti/shokoladov-sladkish-s-mayoneza1447677926/
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: