Тиква с яйца и мляко

Сладко изкушение от детството
Източник: Mihaela Zaneva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 16.10.2017
Тиква с яйца и мляко
Тиква с яйца и мляко
 
Необходими продукти:
700 г тиква (сорт „Цигулка“)
2 яйца
250 г захар
3 с. л. мед
100 г краве масло
500 мл прясно мляко
1 ванилия (или 1 пакетче ванилова захар)
2 ч. л. канела
брашно


Начин на приготвяне:
1
Тиквата се обелва и се нарязва на малки кубчета. Запича се за кратко на 200 градуса, докато започне да омеква и водата от нея се изпари.

2
Яйцата, захарта, медът, разтопеното масло и прясното мляко се смесват. Прибавят се брашно, ванилията и канелата.

3
Тиквата се залива със сместа и всичко се запича за около 30 минути на 180 градуса.


Съвет:
Ако не ви е достатъчно сладко, накрая може да поръсите с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2017
Стана страхотен десерт.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


205 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: