Бели шоколадови трюфели с лавандула, облени с кокосов шоколад

Източник: Красимир
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 24.08.2017
Бели шоколадови трюфели с лавандула, облени с кокосов шоколад
 
Необходими продукти:
за трюфелите:
350 г бял шоколад
120 мл животинска сметана
1 г сушена лавандула

за шоколадовата глазура:
150 г бял шоколад
3 с. л. кокосово масло


Начин на приготвяне:
1
Сметаната се загрява и с еня се залива шоколада. Бърка се, докато се разтопи. Лавандулата се стрива в хаванче и с нея се овкусява шоколада. Разбърква се и се оставя да стегне за няколко часа на хладно място. След това се оформят трюфели.
2
Шоколада за глазурата се разтопява на водна баня, оставя се да се охлади и се добавя кокосовото масло. Трюфелите се потапят за кратко в глазурата и се оставят на хладно, за да стегнат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: