Торта "Трикремка"

Вкусна наслада за небцето
ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.08.2017
Торта
 
Необходими продукти:
за масленото тесто:
200 г брашно
100 г краве масло
90 г захар
1 яйце
1/4 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
1 ванилия
прясно мляко за маназване на блата

за крема:
400 г заквасена сметана
400 мл животинска сметана
1 бял шоколад
1 ч. ч. пудра захар
2-3 с. л. какао
1 ванилия

за ганаша:
100 мл
50 г черен шоколад за готвене
1 с. л. краве масло


Начин на приготвяне:
1
В купа се разбиват маслото, солта и яйцето. Добавя се пресятото брашно, смесено с бакпулвера и ванилията. Меси до получаването на градко тесто, завива се във фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за около 1 час, за да стегне.
2
Белия шоколад се разтопява на водна баня, а животинската сметаната се разбива, докато стане пухкава. В друга купа се смесват заквасената сметана, пудрата захар, ванилията и шоколада. Разбъркват се с миксер до хомогенизиране. Накрая се добавя разбитата течна сметана и всичко се разбърква с шпатула, докато се смеси добре.
3
Получения крем се разделя на две, като в едната половина се добавя какаото и се разбърква, докато сместа придобие шоколадов цвят.
4
Отпочиналото тесто се разточва на тънка кора с диаметър 24-26 см. Дъното на форма за печене се покрива с хартия, слага се тестото, като излишното се отстранява и се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна около 25-30 минути. Готовия блат се оставя да изстине и след това леко се напоява с прясно мляко.
5
Вурху блата първо се изсипва белия крем и се оставя в хладилник за 10-15 минути да стегне, след това се разпределя каковия крем и също се оставя да стегне за около 10-15 минути.
6
Шоколада за ганаша се накълцва. Сметана се сипва в касерола, загрява се, добавя се шоколада и се бърка, докато се разтопи. Оставя се да изстине и след това с получения ганаш се залива тортата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: