Френски портокалов тарт

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 29.08.2017
Френски портокалов тарт
Френски портокалов тарт
 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
100 г захар
125 г краве масло
1/2 ч. л. сол
1 яйце

за крема:
200 г заквасена сметана
3 яйца
2 портокала
120 г захар


Начин на приготвяне:
1
В подходящ съд смесете брашното, захарта и солта и ги разбъркайте. Прибавете към тях нарязаното на кубчета студено масло и с върха на пръстите започнете да го втривате в сместа, докато се получат хубави маслени трохи. Прибавете яйцето и омесете хомогенно тесто. Увийте го във фолио за свежо съхранение и го оставете в хладилник за около 30 минути. Разточете охладеното тесто и го сложете в подходяща тава. Надупчете дъното с вилица. Изпечете маслената подложка на средна скара за около 10 минути на 180 градуса.
2
Измийте добре портокалите и настържете кората на 1/2 портокал. Изцедете и прецедете през цедка сока на двата портокала. Загрейте леко сметаната, докато се разтопи. Не трябва да завира!
3
В купа разбийте яйцата със захарта, прибавете към тях портокаловия сок, а след това и топлата сметана (на тънка струйка), като разбърквате непрекъснато. Накрая сипете в сместа портокаловата кора, разбъркайте и изсипете крема върху маслената подложка.
4
Върнете тарта във фурната и печете около 30-35 минути на 140 градуса.


Съвет:
Когато извадите десертът от фурната, кремът в средата трябва все още да не е много стегнат, но това ще се случи след като се охлади.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: