Бисквитена торта с нишесте

Източник: Evgeniq Nakova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 07.07.2015
Бисквитена торта с нишесте
 
Необходими продукти:
1 л прясно мляко
нишесте за торта (с вкус по избор)
1 пакет обикновени бисквити
1 пакет обикновени бисквити с какао
1 1/2 ч. ч. захар
ванилия
орехи


Начин на приготвяне:
1
Слагаме млякото на котлона да се вари. Прибавяме захарта и разбъркваме.
2
Разтваряме нишестето в 100 мл хладка вода и при непрекъснато бъркане го добавяме към свареното мляко, което сме оставили на слаб огън. Слагаме и ванилията.
3
Намазваме обилно дъното на формата (тавичката) за тортата с крем и отгоре нареждаме обикновени бисквити. Следват крем, 1 ред какаови бисквити, отново крем и продължаваме така, докато съдът се напълни, като завършваме с крем.
4
По желание поръсваме готовата торта с натрошени орехи.




Съвет:
Бисквитената торта се оставя в хладилник за 2-3 часа, за да може кремът добре да попие в бисквитите.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2021
Направих я, тортата е лесна и става много вкусна. Благодаря за рецептата!
7.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2016
Аз добавям и банани. Става чудесно!
6.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2016
Обичам бисквитена торта.
5.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
4.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2016
десерт от детството
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: