Бобена салата с моркови и копър

Можете да си направите голямо количество, защото на следващия ден ще е още по-вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 18.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 моркова
1 малка глава червен лук
1 консерва червен боб (400 г)
1 консерва бял боб (400 г)
50 мл зехтин „Екстра върджин“
3 с. л. сок от лимон
сол и черен пипер на вкус
1 връзка копър
1 щипка захар
3 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Бобена салата с моркови и копър
В тиган с дебело дъно се загрява олиото. Морковите се белят, нарязват се на тънки шайби и се пържат на умерен огън с щипка захар, докато започнат да се карамелизират.
2
Бобена салата с моркови и копър
Добавят се двата вида боб, предварително отцедени, и копърът, нарязан наситно. Готви се около 5 минути и се прехвърля в купа.
3
Бобена салата с моркови и копър 3
Последни се слагат нарязаният наситно червен лук, зехтинът, лимонът, сол и черен пипер на вкус. Салатата се оставя леко да се охлади и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
Снима и на моята салата
7.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2015
любима салата
6.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2015
Добавихме още малко зехтин и лимонов сок и стана много вкусна.
5.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2014
Много вкусна салата, хареса се на цялото семейство.
4.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2013
Лесно,вкусно, полезно и подходящо за вегетарианци и спазващи постите.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: