Бобена супа с праз и тиквички

За тези, които често готвят боб и търсят разнообразие
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г боб от консерва
3 стръка праз
3 тиквички
3 скилидки чесън
1,7 л пилешки бульон
50 г краве масло
1 прясна червена люта чушка
200 г сирене за гарниране

за винегрета:
1 скилидка чесън
1 връзка копър
50 мл зехтин
2 с. л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бобена супа с праз и тиквички

Празът се измива добре и се нарязва на кръгчета. Чесънът се наситнява, а  тиквичката се нарязва на кубчета.

 


2
Бобена супа с праз и тиквички 2

Празът и чесънът се запържват в сгорещено масло, след това се похлупва и леко се задушават, докато празът омекне. Прибавят се тиквичките, цепнатата люта чушка, и бобът. Налива се бульонът и се оставя да къкри на слаб огън за около 20 минути.

 


3
Бобена супа с праз и тиквички 3

Няколко купички от супата се заделят, останалата се пасира и се смесва с непасираната част (целта е да стане гъста, но да има и цели парчета).

 


4
Бобена супа с праз и тиквички 4

Продуктите за винегрета се слагат в купа и се пасират.

 


5
Бобена супа с праз и тиквички 5

Супата се поднася с винегрета и с нарязаното на малки кубчета сирене.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2022
На мен ми дойде една идея по-рядка с толкова бульон, следващият път бих добавила по-малко. На вкус е чудесна, топла и засищаща и в студените зимни дни, а е с толкова малко калории. Благодаря за чудесната идея :)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2013
Уникално вкусна супа. Препоръчвам я горещо на всички.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много вкусна супа. Въпреки, че нямах праз лук (сложих кромид) пак стана страхотна :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Супата е страхотна! Току що я направих и останах приятно изненадана, благодаря ви за рецептата :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: