Босилеградски зелник

Балкански вкус
Източник: Emanuela Boteva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.02.2015
Босилеградски зелник
 
Необходими продукти:
1 прясна зелка
3 стръка праз лук
100 г фино царевично брашно
1/2 ч. ч. зехтин
120 г кристална захар
1 пакет готови ръчно точени, печени на сач кори (350 г)
1 щипка сол



Начин на приготвяне:
1
Зелето се нарязва наситно и се задушава със зехтина в тенджера, като се бърка с дървена шпатула.

2
Когато зелето е полуготово се прибавя нарязаният праз и се оставя да се задуши. Прибавят се солта, захарта и царевичното брашно.
3
Баницата се реди в кръгла тава, като се слагат кори, зехтин, смес, отново кори, смес и така, докато свършат продуктите.
4
Най-накрая се нарязва на квадратчета и се изпича до златисто. Пече се около 35-40 минути в загрята на 180-200 градуса фурна. Зелникът се консумира охладен - по желание с ошав от сушени плодове.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


248 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: