Браунис с „Бейлис“

Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2010
Браунис с „Бейлис“
 
Необходими продукти:
150 г захар
70 мл прясно мляко
50 г какао
50 г бадеми
50 мл ликьор „Бейлис“
1 яйце
50 г брашно
краве масло и брашно за тавата
шоколад или резени плодове за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Захарта, млякото и какаото се сипват в касерола и се слагат на силен огън. Щом сместа кипне, огънят се намалява до умерен и се добавят счуканите ядки. Налива се ликьорът и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти (като течен шоколад). Дръпва се от огъня.
2
Добавят се яйцето и брашното, разбърква се с миксер и сместа се сипва в намазнен и набрашнен съд за печене.
3
Пече се около 20 минути в предварително сгорещена до 190 градуса фурна. Пробва се с дървен шиш – ако по него не остане тесто, значи десертът е готов. Оставя се да изстине на стайна температура и се сервира с резени плодове.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: