Булгур с гъби

Полезно и по-различно постно ястие с лимонова свежест
Източник: Бон Апети
Дата: 09.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 с. л. зехтин
250 г кафяви печурки
3 скилидки чесън
3 стръка праз
170 г булгур
1 стрък мащерка
500 мл зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус

за гремолатата:
1 стрък розмарин
кората от 1 лимон
1/4 връзка магданоз
1 скилидка чесън


Начин на приготвяне:
1
Булгур с гъби
Гъбите се почистват, нарязват се на филийки, запържват се до златисто в 2 с. л. зехтин и се изваждат.
2
Булгур с гъби 2
Нарязаните наситно праз и чесън се запържват в останалия зехтин.
3
Булгур с гъби 3
Гъбите се връщат в съда.
4
Булгур с гъби 4
Разбърква се и се сипва булгурът.
5
Булгур с гъби 5
Добавя се мащерката, налива се бульонът и се готви 10 минути на умерен огън, под капак.
6
Булгур с гъби 6
Ястието се оставя още 10 минути върху изключен котлон и след това се овкусява със сол и черен пипер.
7
Булгур с гъби 7
Розмаринът, магданозът и чесънът се наситняват, смесват се с настърганата лимонова кора и се разбърква добре.

8
Булгур с гъби 8
Булгурът се сервира с гремолатата.
Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2020
Много вкусно постно ястие. При мен бульонът от 500 мл. не беше достатъчен, долях още към 200 мл.
14.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2020
Много вкусно стана, но не мога да кача снимка.
13.
Изпрати
лично съобщение

06.06.2018
Великолепно!
12.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2015
Голяма вкусотия!
11.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2015
Много е вкусно....
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: