Пастицио с агнешко

Дата: 29.05.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка (около 2 кг)
500 г букатини (паста за пастицио)
250 мл червено вино
50 г краве масло
30 мл олио
2 консерви домати на кубчета (по 400 г)
3 връзки пресен лук
1/2 малка глава лук
1–2 скилидки чесън
1 връзка пресен джоджен
1/2 връзка магданоз
1 с. л. червен пипер
1/2 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус
за бульона:
костите от месото
1 стрък стеблена целина
1 глава лук
1 морков
1 дафинов лист
сол на вкус
за соса „Бешамел“:
1 л прясно мляко
200 г кашкавал от овче мляко
100 г краве масло
100 г брашно
3 жълтъка
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
за сервиране:
микс от зелени салати
 

Начин на приготвяне:
1
Пастицио с агнешкоМесото се обезкостява и се смила в месомелачка с едрата решетка.
2
Пастицио с агнешко 2Костите се слагат в тенджера и се заливат с вода. Добавят се нарязаните на едро морков, лук и целина. Овкусява се с дафиновия лист и сол. Кипва се и се вари, докато се получи хубав бульон.
3
Пастицио с агнешко 3Старият лук се наситнява и се запържва в олиото и маслото.
4
Пастицио с агнешко 4Добавя се смляното месо и се пържи, докато стане на трохи и се започне да се карамелизира. Налива се виното и се готви, докато се редуцира.
5
Пастицио с агнешко 5Наливат се доматите и около 300 мл от агнешкия бульон. Овкусява се с мед, червен пипер, сол и черен пипер. Готви се 20–30 минути, докато се получи гъсто рагу. Ако има нужда, се налива още от бульона.
6
Пастицио с агнешко 6Прибавят се нарязаните на ситно джоджен, магданоз, лук и чесън. Разбърква се и се дърпа от огъня.
7
Пастицио с агнешко 7Маслото за бешамела се загрява и в него се запържва брашното. Налива се млякото и се готви, докато се получи гладък бешамел. Дърпа се от огъня. Овкусява се със сол, черен пипер и индийското орехче. Добавят се жълтъците и се разбърква добре.
8
Пастицио с агнешко 8Пастата се сварява във вряща подсолена вода. Отцежда се и се разбърква с половината от соса.
9
Пастицио с агнешко 9Останалият сос се разбърква с настъргания кашкавал.
10
Пастицио с агнешко 10Половината от пастата се сипва в тава.
11
Пастицио с агнешко 11Покрива се с рагуто и после се слага останалата паста.
12
Пастицио с агнешко 12Залива се със соса с кашкавал.
13
Пастицио с агнешко 13Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – около 20 минути.
14
Пастицио с агнешко 14Оставя се леко да се охлади и се нарязва. Сервира се със салата от листни зеленчуци.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта