Ньоки с гъбено-сметанов сос
Лора и Стоян
1 агнешка плешка (около 2 кг) 500 г букатини (паста за пастицио) 250 мл червено вино 50 г краве масло 30 мл олио 2 консерви домати на кубчета (по 400 г) 3 връзки пресен лук 1/2 малка глава лук 1–2 скилидки чесън 1 връзка пресен джоджен 1/2 връзка магданоз 1 с. л. червен пипер 1/2 с. л. мед сол и черен пипер на вкус | за бульона: костите от месото 1 стрък стеблена целина 1 глава лук 1 морков 1 дафинов лист сол на вкус | за соса „Бешамел“: 1 л прясно мляко 200 г кашкавал от овче мляко 100 г краве масло 100 г брашно 3 жълтъка 1/4 ч. л. индийско орехче сол и черен пипер на вкус | за сервиране: микс от зелени салати |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
22.09.2020 Стана вкусно. Не знам как, но ми отне около два часа и половина, макар че ползвах готова агнешка кайма. Само заради това не бих го готвила отново.
|
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...